Menu Close

Calaix de Sastre dóna suport als XVIII Premis Nacionals Joan Coromines que es faran el 28 de setembre a la Sala Ibèria

 

El proper 28 de setembre se celebren a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat els XVIII Premis Nacionals Joan Coromines 2019, organitzat per la Coordinadora d’Associacions de la Llengua Catalana (CAL), destinat a persones i entitats que s’han distingit per la defensa i difusió de la llengua i la cultura catalana.

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines a aquests premis anuals, que reconeixent a persones, entitats o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació.

El format d’aquests premis va precedit per un parlament a càrrec d’una personalitat, una actuació musical, la presentació del manifest del Correllengua i un refrigeri que se celebra un cop acabat l’acte d’entrega dels guardons.

L’acte es farà a la Sala Ibèria i ser àpresentat per la Fina Rius (actriu i filla de Sant Feliu).

Hi haurà un homenatge a la Joana Raspall a càrrec de la seva filla Imma Cahué i es cantaran alguns poemes musicats de Joan Josep Blay, a càrrec del seu nét Fèlix Blay i Carme Poch al piano.

L’Esbart Sant Feliu ballarà al ball d’homenatge i també ballará el Cor de l’Ateneu.

L’acte és gratuït però cal confirmar assistència a cal@cal.cat o bé trucar al 93 415 90 02.

  • Enguany els guardonats son:
  • Ada Parellada
  • FemCAT
  • Anna Casassas
  • Jaume Arnella
  • Agustí Vilar (guardó local)
  • Eva Serra (pòstum)

L’acte serà les 19h a la Sala Ibèria, carrer Pi i Margall. Per a més informació, www.calaixdesastresantfeliu.cat o http://www.cal.cat/projecte/premis-joan-coromines/