Menu Close

Correllengua 2019 Sant Feliu de Llobregat: Propera exposició de Pere Calders

El Correllengua 2019 vol donar un nou impuls al projecte reivindicant els objectius inicials de la seva creació.  Enguany promou la campanya “Parlar català és convidar, convidar és conviure”, amb l’objectiu de reivindicar el català des d’una perspectiva social, per fer-ne evident el potencial cohesionador i el paper que ha de desenvolupar per tal de generar una identitat col·lectiva en una societat diversa com la nostra.

Per fer difusió de les activitats a les xarxes socials heu d’utilitzar l’etiqueta #correllengua2019

El Correllengua vol recordar la figura del poeta i escriptor Pere Calders, de qui es commemora el 25è aniversari la seva mort i l’obra del qual és un clam contra la manca de drets i llibertats que històricament ha patit la societat catalana.

Properament hi haurà una exposició itinerant que destaca els trets més importants de la vida i l’obra d’un dels contistes més reconeguts de la literatura catalana.

El Correllengua també s’adreçarà enguany a totes les persones que no tenen el català com a llengua materna per tal que vegin, en l’idioma, un vehicle d’arrelament i una font de coneixement de la societat d’acollida.

Paral·lelament, durant el Correllengua se sabrà el guanyador/a de la II edició del premis Fabulas Igni, concurs on la gent gran escriu i els infants dibuixen.

Qui és l’autor del manifest del Correllengua 2019?

Jordi Cuixart és l’autor del manifest del #Correllengua2019. És membre de la colla de la CAL de #Sabadell i assegura que la “la vitalitat del moviment neix de la llavor que iniciatives com el Correllengua van sembrar arreu del pais”. En una societat on el fet migratori és estructural, la lluita per la plena normalització de la llengua i la cultura catalanes és un gran consens del país”.

Cuixart crida a mantenir la voluntar de compartir el català des de l’escola, fins a la feina, des del carrer fins al cinema i els mitjans de comunicació. Aquesta edició es vol adreçar a totes aquelles persones que no tenen el català com a llengua materna.

Properament tindreu més informacions.

Més informació sobre CAL Sant Feliu de Llobregat