Menu Close

Sant Feliu es prepara per organitzar la rebuda de la Flama del Canigó el 23 de juny amb catifa de flors i exposició dedicada a Pompeu Fabra a la plaça de la Vila

El proper 23 de juny Calaix de Sastre, juntament amb altres entitats del municipi, organitza la rebuda de la Flama del Canigó amb una sèrie de novetats importants. La primera és que aquesta serà la primera edició de la rebuda de la Flama del Canigó com a acte emmarcat en l’Any Europeu de Patrimoni Cultural. La segona novetat és que donat que l’entitat commemora el desè aniversari i altres associacions i activitats també fan anys, Calaix de Sastre farà una catifa de flors on es veuran reflectides les diferents commemoracions: el 25è aniversari de la Biblioteca Montserrat Roig, el 25è aniversari de Titelles del conte del Drac de Sant Feliu de Llobregat, el 60è aniversari de l’Exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat i el 90è des que es fa la mostra dedicada a les roses de Sant Feliu, el centenari de les Carmelites de Sant Feliu de Llobregat i el desè aniversari de Calaix de Sastre. Juntament amb aquests aniversaris locals, la catifa també reflectirà el 25è aniversari de Pallassos sense fronteres i del Mulla’t per l’esclerosi múltiple

 

 

Castellers de Sant Feliu i exposició de Pompeu Fabra
La plaça de la Vila serà el centre neuràlgic de les principals activitats -catifa i exposició sobre Pompeu Fabra-, però la plaça de Lluís Companys també serà escenari de la revetlla que faran els Castellers de Sant Feliu, Els Magentes, a partir de les 20.30h.

Participació en la rebuda de la Flama del Canigó de 2017.

Dintre dels actes de la Flama del Canigó, durant tot el dia hi haurà l’exposició “Pompeu Fabra: el científic de la llengua”. a la plaça de la Vila.

L’any 2018 està dedicat a commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra: els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.

L’exposició “Pompeu Fabra, el científic de la llengua”, creada per CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana) repassa les fites més importants del treball del filòleg: les primeres passes, els reconeixements, la publicació de les normes, els partidaris i els detractors, els criteris i la vigència de la codificació.

Actes de la rebuda de la Flama del Canigó

-12h. A la plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat, Calaix de Sastre confeccionarà una catifa de flors especial per commemorar els següents aniversaris
25 anys Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat.
25 anys Titelles del conte del Drac de Sant Feliu de Llobregat (espectacle creat per
l’Estenedor Teatre).
25 anys de Pallassos sense fronteres.
90 anys de la primera exposició Nacional de Roses de Sant Feliu de Llobregat, i 60ª edició de l’Exposició
100 anys de presència Carmelites a Sant Feliu de Llobregat
10 anys de Calaix de Sastre
-17.15h Trobada a la plaça de la Vila per anar a buscar la Flama a Esplugues
-18.15h Animació amb Gil Ratataplam.
-19.15h Rebuda de la Flama del Canigó, lectura del manifest de la Flama del Canigó, que enguany ha estat redactat per Jordi Cuixart, president d’Omnium Cultural, i actuacions del BanyetesCastellers de Sant Feliu i Diables Rojos, repartiment de la Flama i coca i vi dolç per a tothom.
-20.30h Revetlla Magent Fest organitzada per Castellers de Sant Feliu a la plaça Lluís Companys.
 

Informació sobre la Flama del Canigó

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la nostra identitat; una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent.

La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles. Amb ella, els primers pobladors de les nostres comarques festejaven la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu.

D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals.

La Flama, en l’Any Europeu de Patrimoni Cultural

L’entitat de Sant Feliu  ha decidit adherir-se a l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i ha proposat incloure les activitats del XXII Aplec de la Salut, la Catifa de Corpus, la rebuda de la Flama del Canigó i el VII Sancti Felicis del proper més d’agost.