Menu Close

Preparats per rebre la Flama del Canigó el proper 23 de juny!

 

Falten pocs dies per a l’arribada de la Flama del Canigó  a Sant Feliu de Llobregat. Ja sabeu que la Flama del Canigó ésla festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol destacat.

Calaix de Sastre torna a organitzar l’arribada i, com en anteriors edicions, hi haurà concentració per a la rebuda. Encara estem acabant de concretar els detalls, però totes les persones que vulguin participar en la rebuda o bé participar en el recorregut per anar a buscar-la (com vam fer l’any passat), si us plau posseu-vos en contacte amb Calaix de Sastre o bé escribiu-nos un correu electrònic a correu@calaixdesastresantfeliu.cat.

L’Aplec al Canigó

Des del 1955 cada any es realitza un Aplec al Canigó on es renova la Flama que segueix diferents rutes portada per voluntaris i voluntàries que la fan arribar a tots els pobles i ciutats que ho desitgen per encendre les fogueres de Sant Joan.

A Sant Feliu arriba des de l’any 2000, primer a mans la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL Sant Feliu) i des del 2011 gràcies a Calaix de Sastre. Aquesta es recull a l’acte  d’Esplugues de Llobregat el 23 de juny i es porta a Sant Feliu.

Mentrestant a la plaça de la Vila hi ha animació infantil. La flama arriba al voltant d’un quart de vuit del vespre i es rep amb actuacions de grups i colles santfeliuenques. Després es fa la lectura del manifest de Sant Joan, que cada any ens arriba d’Òmnium Cultural.

S’acaba l’acte amb repartiment de coca i vi dolç per a tothom. Aquest vol ser un acte unitari a Sant Feliu que representa l’inici de les diferents revetlles populars i veinals que es fan a la nit, per això es reparteix simbòlicament la Flama.