Menu Close

El Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat farà una representació especial a Montserrat el 22 de desembre

El proper diumenge 22 de desembre, el Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat es trasllada a Montserrat. La Plaça de Santa Maria acollirà una doble actuació, amb les escenes principals del naixement de Jesús, a les 12h i a les 16h.

Aquest espectacle, que consta de deu escenes que recullen el text principalment del Nou Testament, estarà interpretat per actors i actrius de diferents generacions. Les representacions duraran 30 minuts, aproximadament, i en faran quatre al matí i quatre més a la tarda.

Entrades properament a la venda.

El recorregut amb les diferents escenes guiades serà entre el claustre gòtic i el Centre de Coordinació Pastoral.

El Pessebre Vivent de Sant Feliu de Llobregat, que està organitzat per l’Associació Cultural Calaix de Sastre, fa enguany tretze anys. Es representa habitualment al Palau Falguera de Sant Feliu, entre les sales nobles i les terrasses, decorades convenientment, amb efectes de llum i música; és l’únic pessebre vivent de Catalunya que es fa en un pis.

Des de 2011, aquest pessebre vivent forma part de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, i el 2018 va ser membre fundador de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya.

La iniciativa de portar un pessebre vivent al Santuari de Santa Maria de Montserrat ha estat del rector, el P. Joan M. Mayol, que considera que les imatges populars de la tradició dels pessebres vivents “és una bona demostració de la inculturació de la fe al nostre país”.

“Aquestes representacions populars esdevenen –afirma el rector del Santuari de Montserrat-, gràcies a les diferents generacions que les configuren, un espai natural de cohesió social. El seu missatge espiritual de pau i d’acolliment en fan un instrument amable de diàleg entre l’Evangeli i la cultura”.