Menu Close

Celebració del Corpus, l’Ou com Balla i Catifa Floral, del 16 al 19 de juny

La festivitat de Corpus és una festa de l’Església Catòlica que venera l’eucaristia. Se celebra el dijous de l’octava després de Pentecosta. I enguany és el 19 de juny. Calaix de Sastre organitza el tradicional Ou com Balla i la catifa de flor., unes tradicions d’origen medieval.

Enguany les activitats al voltant del Corpus Christi comencen el 16 l’engegada de l’Ou com Balla, una iniciativa que es fa al pati lateral de la Catedral, fins al diumenge 19. La confecció de la catifa de flors es fará a partir de les 12 del migdia a la plaça de la Vila. L’ornamentació de l’Ou com Balla es farà gràcies a floristeria Núria Armengol.

  • 16-19 de juny: Organització de l’Ou com Balla, conjuntament amb la Parròquia de Sant Llorenç. L’activitat es farà al petit pati lateral de la Catedral (ubicat al passatge Penedès) i Flors Núria Armengol col·laborarà en la decoració de la font.
  • 19 de juny: Muntatge de la tradicional Catifa de Flors, a la plaça de la Vila, amb diferents motius temàtics .
  • 19 de juny: Celebració del Corpus Christi. Missa solemne a les 19h presidida per Mons. Agustí Cortés i Soriano
  • 19 de juny: Processó amb sortida a per la porta del Roser, Pi i Margall i plaça de la Vila.

Una mica d’història…

A Sant Feliu de Llobregat s’havien fet moltes catifes florals als carrers del voltant de la Parròquia de Sant Llorenç. Ja en el segle XXI, col·lectius com els geganters de Sant Feliu van realitzar alguna catifa a la plaça de la Vila, tradició que van seguir els Amics de les Tradicions des del 2004, any que la parròquia es va convertir en catedral pel naixement del Bisbat de Sant Feliu. Aquell any també es va instal·lar al petit claustre de l’església que dóna al Passatge Penedès, l’Ou com balla. 

Des del 2011 se n’encarrega Calaix de Sastre.

Escolteu el so de l’aigua

Edició 2021