Menu Close

Calaix de Sastre participa a la 28a assemblea de la Coordinadora de Pessebres Vivents

Durant aquest cap de setmana, la quarentena d’entitats que formen part de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya, entre les que es troba Calaix de Sastre, es reuneixen per fer balanç de les diferents representacions que es van fer durant l’edició 2017-2018 de la temporada de pessebres. En aquesta ocasió, el municipi de Castell d’Aro, concretament el Castell de Benedormients, edifici del segle XII protegit com a bé d’interès nacional, serà el lloc on els ‘assemblearis’ es reuniran els dies 10 i 11 de març.

 

Mentre avui dissabte dia 10 s’ha previst una recepció i una plantada d’arbres al parc dels Estanys de la població gironina, a banda d’una sèrie de tallers de reciclatge, la veritable reunió s’iniciarà demà diumenge 11, a les 11 del matí, prèvia recepció dels assistentes. Després de l’aprovació de l’ordre de l’assemblea de 2017, dels comptes de l’entitat i altres punts d’interès, des de la direcció de la Coordinadora es proposa la creació de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya, un salt de qualitat que permetrà “poder adaptar-nos a les noves exigències en el món de l’associacionisme, sobre tot en l’àmbit institucional, econòmic i de viabilitat”.

Jordi Filella, president de la Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya creu necessari aquest pas “que no representa un trasbals per a nosaltres perquè l’associació ja funcionava com una federació a nivell intern. Amb la nostra proposta de convertir-nos en federació, no només treballarem com a federació, sinó que també ho serem”.

La reunió també es mostrarà el mural complet que la Coordinadora va realitzar per recaptar fons per a l’edició 2017 de La Marató de TV3 dedicada a les malalties infeccioses.

A Castell d’Aro, 60è aniversari

L’organització d’aquesta assemble ha recaigut al pessebre vivent de Castell d’Aro, que precisament commemorarà el seu 60è aniversari durant la propera temporada de pessebres 2018-2019.  La tradició de pessebres es va iniciar-se a la vila l’any 1959 i ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

La propera reunió assembleària  serà el 2019 a Linyola.