Menu Close

Assistim a l’acte de celebració de l’Any de l’Obra del Cançoner Popular

Calaix de Sastre ha assitit aquest cap de setmana a l’acte de celebració del centenari de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. També ha assistit la directora general de Cultura Popular, Adelaida Moya. L’espectacle infantil ‘Ullclucs’ va inaugurar aquest diumenge 13 els actes de commemoració de l’Any del centenari de l’Obra del Cançoner Popular.

De fet, la Generalitat ha reconegut la importància d’aquesta efemèride tot dedicant-li aquest any commemoratiu. L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya (OCPC)fou una institució fundada l’octubre del 1921 a Barcelona per Rafel Patxot, sota la direcció de Francesc Pujol i va ser un dels projectes privats més ambiciosos que es van emprendre durant la primera meitat del segle XX, amb l’objectiu de recollir i estructurar el llegat de la tradició oral de tot el territori de parla catalana

Com explicava el passat dijous Jaume Ayats, comissari de l’Any, durant la roda de premsa de presentació de l’Any, es tracta de l’ocasió de completar i aprofundir en aquell material però també de “fer el lligam” amb el que es canta avui als territoris de parla catalana. El web (anycanconerpopular.cat) serà el vehicle principal de difusió de l’arxiu, obert a la col·laboració de creadors, entitats i particulars.

En aquest vídeo podeu ampliar la notícia.