Menu Close

Aplec de la Salut

El dilluns de Pasqua Granada de 1997 es va recuperar l’Aplec de la Salut. Aquest havia estat una festa molt popular dels santfeliuencs que s’havia deixat de fer al principi dels anys 70 del segle passat, però els seus origens es remonten al segle XVIII.

La festa consistia en una missa a l’ermita, ball de sardanes i a la tarda es resava el rosari. Molt antigament també s’hi havia ballat el ball de la Soca, que ballaven els fadrins i les fadrines de la contrada. Era tipica també la costellada per dinar. 

El nou Aplec, l’entitat Amics de les Tradicions el va transformar en una petita festa major. Després de la pujada en carro de la Mare de Déu, des de l’església parroquial de Sant Llorenç fins a l’ermita, un personatge lligat a la nostra ciutat fa el pregó. Seguidament ve l’actuació de les diferents colles i corals. Quan és tot apunt, se celebra la missa a la plaça de l’ermita, i acabada aquesta, a l’esplanada de baix es balla el ball de la Soca, i després sardanes. A la tarda, se sorteja un xai i s’entra la Mare de Déu a l’ermita amb el cant de la salve.

L’Aplec de l’Any 2000, va ser declarat Jubilar pel Bisbe de la demarcació, l’Excm. I Rvdm. Mons. Joan-Enric Vives i Sicília.

Els Amics de les Tradicions han dut a terme aquesta tasca fins l’octubre de 2010, quan es va pendre la decissió de  dissoldre l’entitat i l’organització de l’activitat es va traspassar a Calaix de Sastre.

El 16 de maig de 2016 se’n celebrarà la 20a edició del nou Aplec.

 

  Mireu l’Àlbum de fotos del 20è Aplec

 

Col·labora-hi

Contacta amb nosaltres si vols participar en l’organització de l’Aplec de la Salut.

correu-e: correu@calaixdesastresantfeliu.cat
Tel: 93 666 47 77