Menu Close

XX Premis Nacionals Joan Coromines a Vilafranca del Penedès

Calaix de Sastre, nucli col·laborador la CAL de Sant Feliu de Llobregat, ha assistit a la XX edició dels Premis Nacionals Joan Coromines, que ha tingut lloc aquest dissabte 12 de novembre al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès. Els Premis Nacionals Joan Coromines són el reconeixement de la CAL cap a persones o entitats que han destacat pel seu compromís en la normalització de la llengua, cultura i nació catalanes. 

Enguany, els guardonats han estat:

  • Joaquim Arenas i Margarida Muset, per la seva intensa i continuada lluita per la normalització de la llengua catalana.
  • Parlem Telecom, per ser l’única empresa de telefonia de matriu catalana.
  • Pack Màgic, per la difusió de recursos infantils en català que fomenten valor socials i culturals.
  • SoftCatalà, per ser pioners en el foment de la presència i l’ús del català en tots els àmbits de les noves tecnologies.
  • Músics per la Llibertat de l’Alt Penedès (guardó local), per la persistència en la defensa de les llibertats nacionals.
  • Miquel Strubell (homenatge pòstum), en reconeixement a la seva lluita per la llengua, la cultura i la llibertat nacional.

Amb l’actuació musical de Cesk Freixas, la cita va comptar amb la inauguració de l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i la cloenda va estar a càrrec de Francesc Xavier Vila, secretaria de Política Lingüística, i de Jaume Marfany, presidente de la CAL.

Organitzadora dels XVIII Premis Joan Coromines al 2019

L’any 2019 Calaix de Sastre va coorganitzar els XVIII Premis, el que significava l’edició de la majoria d’edat dels guardons. La cita va tenir lloc a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat, i els guarndonats van ser: Ada Parellada, cuinera i cap del restaurant Semproniana; FemCAT, Fundació d’Empresaris de Catalunya; Anna Casassas, traductora catalana; Jaume Arnella, cantant i instrumentista barceloní; Agustí Vilar, mestre i poeta local i Eva Serra (guardó pòstum), historiadora i activista política.