Menu Close

Sancti Felicis

Què és?


És la festa de celebració de la primera referència escrita del nom de “Sant Feliu”, documentada per primera vegada el 28 d’agost de 1002. Per tant, és com l’aniversari del nom de la ciutat. La festa té un ambient medieval recordant l’època on va aparèixer el nom. L’estructura bàsica són tallers i actuacions medievals, ruta o espectacle per conèixer la història de la ciutat i botifarrada medieval.

Es va començar a celebrar l’any 2012, per celebrar el 110 aniversari de l’efemèride. L’organització va anar a càrrec de Calaix de Sastre conjuntament amb Arrels Locals. Es va fer a la plaça de la Vila. En la segona edició ja es va canviar d’escenari i es realitza des del 2013, cada 28 d’agost als jardins del Palau Falguera.

 

Des del 2015 les activitats s’organitzen totes als jardins del Palau Falguera. El 2017 commemorem el 1015è aniversari de la primera referència escrita del nom de Sant Feliu amb la festa medieval Sancti Felicis. Enguany la gran novetat és que ho celebrarem durant tot el dia des de les 11h del matí amb mercat medieval i diverses activitats.

El proper dilluns 28 d’agost us esperem als jardins del Palau Falguera. Farem un viatge al passat i us animem a vestir-vos completament amb indumentària medieval. Si així ho feu passeu per la taverna!

Jocs, tallers, tir amb arc, danses, música, ball i història us esperem per celebrar la festa d’aniversari del nom de la nostra ciutat.

Des de les 11h del matí parades artesanals d’embotits, formatges, garapinyades, caramels, cuir, minerals, bijuteria, fusta, joguines, encens, pa faran ambient als jardins per donar pas a tallers de marqueteria, paper, escuts, vitralls… i així anar celebrant l’aniversari més que mil·lenari de la ciutat.

Descarrega’t el cartell 2017 

 

Mira les fotos del 2017

 

Mira les fotos del 2016

 

Col·labora-hi

Si vols col·laborar com a voluntari, actor/actriu o vols fer alguna activitat dins l’acte, contacta amb nosaltres.

correu-e: correu@calaixdesastresantfeliu.cat
Tel: 93 666 47 77