Menu Close

Sancti Felicis, 1010 anys

Calaix de Sastre, juntament amb Arrels locals, han commemorat els 1010 anys de la primera referència escrita de Sant Feliu el dimarts 28 d'agost de 2012.

S'han fet un conjunt d’activitats culturals relacionades amb la història de Sant Feliu. La data de la primera referència escrita del seu nom serà el fil conductor de totes les activitats per tant la festa tindrà un accent medieval.  L’hora d’inici és a les 19:30 i el lloc on es centralitzaran les activitats és la Plaça de la Vila.

Podeu veure fotografies clicant aquí

19.30h Taller medieval

20.30h Ruta històrica

22h Sopar i projecció del musical Mil anys en deu dits.

Mireu el cartell amb el programa d'activitats.

El 28 d’agost de l’any 1002 es redactà un document relacionat amb una herència on apareix el nom del lloc Sancti Felicis. Es tracta de la primera menció de Sant Feliu que tenim per escrit i, per tant, es considera la data de naixement de la nostra ciutat. Calaix de Sastre i Arrels locals volem posar en valor aquesta data i celebrar aquest aniversari amb una festa cultural i lúdica.

El projecte consisteix en un conjunt d’activitats culturals relacionades amb la història de Sant Feliu. La data de naixement de la ciutat serà el fil conductor de totes les activitats per tant la festa tindrà un accent medieval. 

Objectius:

·        Divulgar la història de Sant Feliu d’una manera amena i divertida.

·        Promoure el reconeixement d’aquesta data com a efemèride important de la ciutat.

·        Oferir una activitat lúdicocultural de qualitat.

·        Difondre la tasca realitzada al musical “Mil anys en deu dits”.

·        Fomentar la participació ciutadana a Sant Feliu.

Activitats:

19:30 Taller Medieval

Proposem diferents tallers per conèixer més a fons les característiques de l’Edat Mitjana. Es realitzaran objectes típics de l’època amb materials reciclats i es recrearan escenes medievals amb l’ajuda d’attrezzo. Totes les activitats s’acompanyaran d’una explicació històrica.

20:30 Ruta històrica

Oferim un itinerari teatralitzat pel centre de Sant Feliu per fer una panoràmica de la història del nostre poble i alguns dels seus espais més emblemàtics. La durada és d’1 hora i passejarem per la Plaça de la Vila, el mercat, el carrer Falguera, el carrer de Dalt i el Parc Nadal.

22:00  Sopar i projecció del musical “Mil anys en deu dits

Acabem la festa d’una manera lúdica amb un sopar i la projecció del musical en el qual es resumeixen els mil anys d’història del nostre poble. L’acte es farà a la Plaça de la Vila i tindrà una durada de 90 minuts. Es projectarà l’espectacle que es va representar el 17 de juny de 2012 al Centre Parroquial.

El sopar seran entrepans i begudes al preu popular d’un euro cada cosa.

Per ajudar a la bona organització de la festa és important que sapiguem la gent que vindrà. Per tant, us podeu inscriure al correu electrònic: arrelslocals@gmail.com

Per poder finançar la festa, es podran fer el taller i la ruta (tot junt) amb una col·laboració de 3 €.

Animeu-vos a participar d'aquesta festa històrica!!