Menu Close

Rebuda Flama Canigó 2012

El 23 de juny de 2012, dissabte, Sant Feliu ha tornat a rebre la Flama del Canigó per fer una celebració unitària de la Festa Nacional dels Paisos Catalans, Sant Joan.

A partir de les 17.30h a la plaça de l'Estació es van reunir la gent voluntària per anar a buscar la flama a Esplugues, que després fent relleus, van fer arribar fins la plaça de la Vila. A Esplugues la Flama arriba directament des del Canigó.

Per donar ambient, des de les 18h, l'Oriol Bargalló i Andrés Garcia van animar la plaça tot esperant l'arribada de la flama.

Allà la van rebre, fent-li un passadís els components de la nova colla de la ciutat: Foc i tabals El tro de Falguera i els de la colla dels Gegants de la Ciutat. Van continuar el seu camí els portadors de la Palma de Cervelló, Cervelló i Molins de Rei. Els portadors de Sant Feliu van traspassar la flama als infants del Tro de Falguera, els quals la van donar a una de les ballarines de dansa del ventre, que van fer una coreografia al voltant del peveter.

Xavi López del Tro de Falguera, va llegir el manifest d'enguany. Després van actuar el Tro de Falguera, els Gegants de la Ciutat amb en Guillem, la Violant, el Cesc, en Llorenç, en Bufó i el Mag i el grup de dansa del ventre. Es va repartir la flama a les dues revetlles que la van venir a buscar (c/Sant Antoni, c/ Santa Maria -on hi ha la única foguera de Sant Feliu- i pl. Rafael Alberti – que l'organitzaven per primer cop). Les altres es van anomenar, repartint simbòlicament també, la flama.

Per acabar hi haguè degustació de coca i vi dolç per a tothom.

Consulteu el cartell amb el  programa d'actes.