Menu Close

Festa Major 2017

Festa Major de Sant Llorenç 2017

Enguany han estat 4 dies de Festa Major, del 7 al 10 d’agost amb diferents activitats. Aquestes per primera vegada s’han fet a quatre barris diferents de la ciutat: música, cinema, escuma, bitlles, sopar, ball, missa, Agrupació Cultural FolklòricaCastellers De Sant Feliu Els Magentes, petanca, sardanes i haveneres han format part del programa. Algunes de les activitats les hem organitzat directament des de Calaix de Sastre. 

Mireu l’àlbum de fotos

Un any més arriba la Festa Major de la nostra ciutat, Sant Feliu de Llobregat, que tindrà lloc del dilluns 7 al dijous 10 d’agost. Calaix de Sastre hi col·labora organitzant diverses activitats per celebrar la festivitat de Sant Llorenç durant els 4 dies amb tota la familia.

Les tardes de Festa Major tindran un gran protagonisme i per això el primer esdeveniment, dilluns a les 19h, serà la Revetlla juvenil de Sant Llorenç a la plaça Dicià, amenitzat pel grup “Funk Medicine”. Animació, festa de l’escuma, petanca, castellers, sardanes i bitlles completen el programa.

Les nits d’estiu són ideals per gaudir-les i per això encara amb més intensitat durant la Festa Major, cada vesprada al voltant de dos quarts de deu es podran gaudir d’activitats a l’aire lliure, com les sessions de cinema a la fresca, el ball a la fresca o el concert d’havaneres amb rom cremat com a acte de cloenda de les Festes.

Un dels actes més esperats per tots és el Sopar a la fresca, conegut com a sopar d’euro, oportunitat de trobada, bones converses i convivència veïnal.

El dia 10 d’agost és Sant Llorenç, el dia més important i solemne. El repic de campanes de la Catedral que porta el nom del Sant servirà per cridar a la Missa Solemne de les 12h. En acabar l’eucaristia s’oferirà pica pica per acelebrar la festivitat amenitzat amb ball del Llorenç i la Laia, gegants de l’Agrupació Cultural Folklòrica.

Ja fa anys que Calaix de Sastre ofereix diversos actes per la revetlla de Sant Llorenç, ajudant a ampliar els dies de Festa Major, que ara ja fa anys són 4. Dins el marc de la festivitat, enguany organitza la festa de l’escuma, les bitlles tradicionals, animació infantil,l’esmentat Sopar a la fresca ol·labora en el pica pica per celebrar Sant Llorenç després de la missa solemne. Com a promotor cultural de la vila Calaix de Sastre serà present a la resta d’actes, participant, col·laborant i gaudint de la celebració.

El programa d’enguany és el següent: 

DILLUNS 7

 • 19h – Revetlla juvenil de Sant Llorenç, amb el grup Funk Medicine (Plaça Dicià)
 • 21.30h – Cinema a la fresca: Ice Age, el gran cataclisme (Plaça de les Roses)

DIMARTS 8

 • 19h – Festa d’escuma, amb Gil Rataplam (Plaça Lluís Companys)
 • 21.30h Cinema a la fresca: Animals fantàstics (Plaça de la Vila)

DIMECRES 9

 • 18h – Bitlles tradicionals catalanes
 • 20h – Viatges a la Conxin Xina, amb Gil Rataplam
 • 21h – Sopar a la Fresca
 • 21.30h Ball a la fresca amb Grup Atrium
  (tot a la Plaça de la Vila)

DIJOUS 10

 • 11.45h – Repic de Campanes: toc de festa, a càrrec de la Colla de Campaners de Sant Llorenç 
 • 12h – Missa solemne de Sant Llorenç, patró de la ciutat i  titular de la Catedral de Sant Llorenç. En acabar la missa, pica pica de Festa Major amb motiu de Sant Llorenç amb ballada dels gegants de l’Agrupació Cultural Folklòrica. (Organització: Parròquia de Sant Llorenç)
 • 18h – 1r Torneig Sant Llorenç de Petanca Inscripcions gratuïtes, organitza club de petanca San José (Pistes de petanca San José).
 • 18.45h – Pilar de Sant Llorenç a càrrec dels Castellers de Sant Feliu (Plaça de la Vila)
 • 19h – Sardanes amb la Cobla Rambles (Plaça de la Vila)
 • 22h – Havaneres i rom cremat amb Núria Berengueras i el grup Ultramar (Plaça de la Vila)