Menu Close

Espectacle per la Pau 2011

El  diumenge 30 de gener es va commemorar el dia escolar de la No violència i la Pau (DENIP) i com els últims anys la plaça de la Vila va acollir l'Espectacle per la Pau. Calaix de Sastre organitza aquest espectacle amb la col·laboració de varis grups i també serveix per presentar la línia d'acció del Consell Solidari de Sant Feliu.

Diumenge 30 de gener de 2011

A les 17h les diferents entitats del Consell Solidari van muntar tallers dins la Gimcana de la Pau. Els participants tenen un carnet que han d’anar omplint amb gomets segons l’activitat realitzada.

A les 18h va començar l’Espectacle per la Pau amb una acció teatral amb patinatge i actors i actrius on es recrea com els petits conflictes fan un gran conflicte gran de parar, tot i que la pau sempre porta esperança per canviar els pensaments negatius pels positius que donaran força per continuar endavant.

Al final d’aquesta acció una tortora surt volant d’una caixa on hi ha els missatges realitzats pels escolars de Sant Feliu. Aquests es van col·locant i penjant a la tela blanca amb xarxa que hi ha a l’escenari i pel seu voltant, enlairant coloms de paper.

Seguidament el Manu Andueza com a representant del Consell Solidari, llegeix el manifest realitzat específicament per avui i la Pilar Argente, regidora de Solidaritat i Cooperació i la Lourdes Borrell, alcaldessa de Sant Feliu, fan els seus parlaments.

Joan Biosca, de l’Aula de Música i Teatre Musical ens interpreta dues peces amb veu i guitarra.

Amb la música de fons “Dins del meu cor” de Montserrat Caballé i Montserrat Martí la gent assistent forma amb espelmes enceses la silueta d’un gran colom al davant de l’escenari (el colom és la reproducció del carnet que tenien els participants a la Gimcana de la Pau).

Després en Gorka i la Raquel ens interpreten i representen un conte de la Senyora Pau i el Senyor Guerra.

Acabem l’acte amb la lectura de varis missatges realitzats pels escolars de Sant Feliu i amb la intrepretació de la cançó “Trista”, himne oficial de la pau per les escoles associades a la Unesco. Al final de tot un nen i una nena deixen anar dos coloms perquè facin volar tots els bons desigs de pau que hem pensat i els reparteixin per Sant Feliu.