Menu Close

Celebració del Corpus a Sant Feliu de Llobregat del 3 al 6 de juny

Calaix de Sastre i la Catedral de Sant Feliu organitzen el Corpus Christi del 3 al 6 de juny. La ciutadania de Sant Felliu podrà participar dels actes preparats per a l’ocasió. Del 3 al 6 de juny el pati latedral de la Catedral acollirà el tradicional ‘Ou com balla’. I dimenge a les 12 del migdia es farà la catifa de flors de nou a la plaça de la Vila. L’eurocaristia tindrà lloc a les 19h i després hi haurà el ball amb la participació dels Gegants de l’ACF.

L’Ou com balla és la manifestació més popular de la festa de Corpus: és un ou buit col·locat damunt del raig d’una font que es manté a l’aire impulsat per l’aigua. Si l’ou cau sobre l’aigua i no es trenca, torna a rodolar fins al raig i s’enlaira de nou. Segons la tradició, si l’ou no es trenca durant tota la jornada es considera bon senyal de cara al cicle que comença. Per a aquesta ocasió també s’ha comptat amb la col·laboració de Floristeria Armengol.

Què és el Corpus?

La festivitat de Corpus és una festa de l’Església Catòlica que venera l’eucaristia. Se celebra el dijous de l’octava després de Pentecosta. D’origen medieval són les tradicions de l’Ou com Balla i realitzar catifes de flors per esperar les processons.

A Sant Feliu de Llobregat s’havien fet moltes catifes florals als carrers del voltant de la Parròquia de Sant Llorenç. Ja en el segle XXI, col·lectius com els geganters de Sant Feliu van realitzar alguna catifa a la plaça de la Vila, tradició que van seguir els Amics de les Tradicions des del 2004, any que la parròquia es va convertir en catedral pel naixement del Bisbat de Sant Feliu. Aquell any també es va instal·lar al petit claustre de l’església que dóna al Passatge Penedès, l’Ou com balla. 

Enguany la catifa commemorarà els 75 anys de la reconstrucció del temple parroquial, els 25 anys de campaners, de Castellers de Sant Feliu i de Bastoners de Sant Feliu.