flamacanigo07.jpg
CALAIX DE SASTRE: Inici Festes La Flama del Canigó

La Flama del Canigó

Rebuda de la flama del Canigó

Què és?

La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té una simbologia vinculada amb la persistència i la vitalitat de la cultura catalana. Des del 1955 cada any es realitza un Aplec al Canigó on es renova la Flama que segueix diferents rutes portada per voluntaris i voluntàries que la fan arribar a tots els pobles i ciutats que ho desitgen per encendre les fogueres de Sant Joan.

A Sant Feliu arriba des de l'any 2000, primer a mans la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL Sant Feliu) i des del 2011 gràcies a Calaix de Sastre. Aquesta es recull a l'acte  d’Esplugues de Llobregat el 23 de juny i es porta a Sant Feliu.

Mentrestant a la plaça de la Vila hi ha animació infantil. La flama arriba pels volts d'un quart de vuit del vespre i es rep amb actuacions de grups i colles santfeliuenques. Després es fa la lectura del manifest de Sant Joan, que cada any ens arriba d’Òmnium Cultural.

S’acaba l’acte amb repartiment de coca i vi dolç per a tothom.
Aquest vol ser un acte unitari a Sant Feliu que representa l’inici de les diferents revetlles populars i veinals que es fan a la nit, per això es reparteix simbòlicament la Flama.

> Què és la Flama del Canigó?

 

Galeria fotogràfica

Fotos 2009

Col·labora-hi

Si vols venir a còrrer com a voluntari o vols fer alguna activitat dins l’acte, contacta amb nosaltres.

correu-e: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Tel: 93 666 47 77